Možda niste znali o kokicama

Šta su obične kokice?

Tradicionalne kokice koje svi znamo se prave od vrste zrna kukuruza koja se naziva “butterfly”. Pripremaju se zajedno sa uljem i solju, u posudi koja se zagreva. Jednom kada zrna dostignu temperaturu od oko 150 stepeni Celzijusa, ona „iskoče“, jer se voda u zrnu brzo zagreva, i usled pritiska koji nastaje, para nema mnogo vremena i načina za izlazak, umesto toga, dolazi do pojave da se zrno otvori. I obične kokice i mikrotalasne kokice se prave sa konzervansima i drugim hemikalijama kako bi im pomogle da traju duže vreme. Međutim, gurmanske kokice se pripremaju ručno, u malim serijama, i bez ikakvih konzervansa.

Šta su gurmanske kokice?

Lako je ubaciti pojam gurmansko u opis proizvoda kako bi nešto zvučalo primamljivije. Ali kada vidite opis gurmanske kokice, šta to zapravo znači? Neke od glavnih razlika između običnih i gurmsanskih kokica su način njihovog pravljenja i njihovi sastojci. A inovacija ukusa je možda najvažniji aspekt koji gurmanske kokice čini drugačijim. Naš zadatak kao proizvođača ovakvih kokica je da neprestano pomeramo granice inovacija ukusa i tekstura, kako bi pronašli sledeći sjajni The Kokice ukus.

Kvalitet i ukus gotovog proizvoda.

Proizvođači običnih kokica često koriste visok stepen automatizacije kako bi preradili kukuruz u gotov proizvod. Sa druge strane mi vodimo više računa o svom proizvodnom procesu, što rezultira kvalitetnijim proizvodom sa boljim ukusom i estetikom. Delovi procesa kod nas obavezno uključuju ručnu doradu kako bi se osigurao superioran kvalitet. Uživanje je utkano ne samo u finalni proizvod, već i u svaki korak u procesu pripreme.

Šta je zadatak gurmanskih kokica?

Zadatak gurmanskih kokica je da ponude nešto sasvim drugačije! Nešto magično što će svakoga ko ih proba bar na trenutak ispuniti radošću. Gurmanske kokice donose neverovatne ukuse i teksture. Zato se svaki od ukusa posebno razvija za maksimalan užitak. Zadatak gurmanskih kokica je da zadovolje apetit i najvećih sladokusaca.

Dodaci kao značajna razlika.

Jedna velika razlika između običnih i gurmanskih kokica su dodaci. Tradicionalne kokice koje se kupuju u marketima obično se isporučuju sa ukusima putera, sira ili samo slane. Uz naše gurmanske kokice, mogućnosti ukusa i tekstura su beskrajne! Svaki ukus je pažljivo dizajniran kako bi u njemu uživali u svakom zalogaju. Mi smo uvek spremni da eksperimentišemo kako bi napravili nove ukuse ili dodali nove dodatke. Tu je hrskava slaninica, najfinija čokolada, fino seckani pistaći i lešnici, krckava karamela, kikiriki puter i još mnogo toga (ne možemo baš sve da otkrijemo, zar ne?).

Proces priprema i sastojci koji čine razliku.

Naše gurmanske The Kokice su 100% domaća proizvodnja. Za osnovu se koristi specijalna vrsta kukuruza, posebnog oblika koja se naziva “mushroom”. Pripremaju se od prirodnih sastojaka, bez hemikalija. Ne dodajemo veštačke zaslađivače, pojačivače ukusa, boje niti emulgatore. Iako prilično dugo zadržavaju svežinu, u njih nisu dodati nikakvi konzervansi. Umesto toga, pripremamo ih često, kako bi uvek bile sveže i u prodavnici i za online dostavu.